Ready to put your Amazon reviews on autopilot?

Dünyanın en büyük e-ticaret pazarlarından biri olan Amazon, müşterilere çeşitli ürünler sunmaktadır. Ve muhtemelen platformda “Yenilenmiş” terimini fark etmişsinizdir.

Peki, Amazon’da Yenilenmiş’in ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Bu, müşterilerin üst markalardan yenilenmiş ve önceden kullanılmış ürünleri cazip fiyatlarla bulabilecekleri pazarın programıdır.

Bu makale, Amazon Renewed’in ne anlama geldiğini ve nasıl çalıştığını açıklayacaktır. Ayrıca, AMZ Renewed’da alışveriş yapmanın avantajlarını ve neden bunu düşünmeniz gerektiğini tartışacağız.

Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin!

Yenilenmiş Ürün Nedir?

Bir ürün test edilir ve çalışırsa ama kozmetik bir kusuru varsa ya da hiç çalışmıyorsa ve müşteri ürünü iade etmek istiyorsa, satıcı onu tekrar satmaya çalışır. İşte buna yenilenmiş ürün deriz – ürün çalışmıyor ya da kusurlu parçaların düzgün bir şekilde incelenip test edilmediği anlamına gelir.

Her ne kadar kolayca düzeltilebilse ya da kusur herkes için büyük bir sorun olmasa da, artık bir açık kutu ürün olduğu için onu yeni bir şey olarak yeniden satamazsınız – başka biri zaten hafifçe kullanmış, bu yüzden teknik olarak yeni değildir.

Geçmişte, bu tür ürünler çok zor satılırdı çünkü insanlar ürünlerinin yeni ve gösterişli olmasını isterdi – yeni bir üründen müşterinin beklentilerini aşması beklenir. Ancak zaman geçtikçe, kusurlar biraz normal hale geldi ve üreticiler müşterilerine garanti vererek ve satın aldıkları ürünleri fişi ile birlikte iade etmeleri halinde değiştirme veya geri ödeme seçeneği sunarak duruma ayak uydurdu.

Bu tür ürünleri hazırlamak için, üretici onları kapsamlı bir yenileme süreci ve testlerden geçirir ve işlevsellikleri ve kaliteleri kontrol edilir. Bu uzun süreçten sonra, sürecin sonunda sertifikalı bir yenilenmiş ürününüz olur. Bunlara örnek olarak yenilenmiş iPhone’lar, ev aletleri ve benzeri ürünler verilebilir. Bu ürünler beklendiği gibi çalışmayacak olsa da, kusurlu herhangi bir ürünü değiştirmek o kadar da kötü değildir.

Bu yüzden AMZ Renewed’deki ürünler bu günlerde popüler. Size daha düşük bir fiyatla çeşitli ürünler arasından seçim yapma olanağı tanır. Ayrıca, tüm müşterilerine AMZ Renewed garantisi sunar.

Amazon Renewed Nedir?

 

Amazon Yenilenmiş bir sloganı var: “Daha Ucuza Yeni Gibi, Endişe Yok.” Elbette, yenilenmiş ürünleri sanki yeniymiş gibi uygun fiyatlarla satmak uzun zamandır eBay’in alanıydı. Ancak şimdi, AMZ yeni bir alana adım atıyor ve sertifikalı yenilenmiş ürünlerini satıyor.

Bazen, bir müşteri ürünü kutusu hasarlı veya eksik olarak geri gönderebilir. Ancak bazı durumlarda, sadece bir güncelleme için değiştirirler. Bunlar para tasarrufu yapmanın iyi yollarıdır ve platform işini iyi bildiği için bu trende katılmak istiyor.

Amazon, yalnızca yüksek kalite ve performans standartlarını koruyan nitelikli tedarikçileri seçerek Test Edilmiş Yenilenmiş ürünler sunuyor. Yenileme süreci, ürünün tam bir teşhis testini, arızalı parçaların değiştirilmesini, kapsamlı bir inceleme ve temizlik sürecini ve elbette satıcı tarafından yeniden paketlenmesini içerir ki bu, sadece hızlı bir parlatma ve yeniden kutulama işi gibi görünmüyor.

Ürün, Pazar yeri satıcısı, üretici veya üçüncü taraf bir yenileyici tarafından veya AMZ tarafından satılan ürünler durumunda satıcı tarafından ayrı bir 1 yıl sınırlı garanti ile desteklenir. Daha sonra gerekli tüm aksesuarlarla birlikte sevk edilir.

Amazon Yenilenmiş Ürün Satışı

Platformda para kazanmanın birçok yolu vardır ve inanılmaz bir potansiyel sunar, hatta hedefiniz sadece biraz ekstra para kazanmak veya sıfırdan tam bir iş kurmak olsa bile. Örneğin, tam zamanlı bir özel etiket şirketi başlatabilir veya evinizin etrafında rastgele ev eşyalarını satabilirsiniz.

Yenilenmiş ürünleri satmak, birçok müşterinin avantajlar aradığı ve hatta biraz kullanılmış olanları büyük bir nakit tasarrufu sağlamak için almaya istekli olduğu için para kazanmanın harika bir yoludur.

Amazon Yenilenmiş programı, bir başvuru süreci gerektiren özel bir satıcı grubu olarak 2017 yılında başlatıldı. O zamanlar, belirtilen kriterleri karşılayanlar sadece yenilenmiş ürünleri satmak için katılabilirdi ve yalnızca bu durumda ürünleri “Sertifikalı Yenilenmiş” olarak satılabilirdi.

Hem satış gereklilikleri hem de kalite kombinasyonu, AMZ Yenilenmiş’te satış yapmanın kriteridir ve bu gruba dahil olmak, üyelerin önce onaylanması gerektiği için rekabetinizi azaltır.

Yenilenmiş ürünlerin satışta olduğu bir yer arıyorsanız, Amazon Yenilenmiş gidilecek yerdir. Bu arada, platformda Amazon Yenilenmiş programını kullanarak yenilenmiş ürünlerinizi satabilirsiniz.

Bunun avantajı, iade edilen bir üründen bile kar elde edebilmenizdir. Ancak, bir AMZ Yenilenmiş garanti satıcısı olmak önemli bir bağlılık gerektirir çünkü bu, son derece başarılı bir kâr fırsatı olmalıdır ve ürünler yeni ürünler gibi çalışmalıdır.

Programa katılmak için AMZ Yenilenmiş Satıcı olmak için gerekli olan şeyler şunlardır:

  1. Yenilenmiş ürünlerin toplanmasına bağlı olmalısınız. Başvuru tarihinizden önceki 90 gün içinde en az 50.000 $’lık yenilenmiş satın alımlara ait faturalarınız olmalıdır. Apple veya Samsung ürünlerini satıyorsanız, kablosuz için 2,5 milyon $ ve kablosuz olmayan ürünler için 100.000 $ göstermelisiniz. Bu küçük ölçekli bir proje değil, bir iş önerisidir, bu nedenle iyi bir yatırım yapmanız gerekir.
  2. *Geçtiğimiz 90 gün içindeki en az 700 sipariş için %0,8 veya daha az bir *[Sipariş Hata Oranı (ODR)](https://sagemailer.com/blog/how-to-improve-your-amazon-order-defect-rate/) ihtiyacınız var.
  3. Orijinal üretici garantisi olmadan fabrika yenilenmiş ürünlerini listelemek için örnek birimin en az sekiz resmini içermelisiniz.
  4. 90 gün içinde iade teklif etmelisiniz.

Aynı zamanda, AMZ iade edilen ürünlerin satış listesi:

  1. Elektronik (stereo ekipman, televizyon setleri, kulaklıklar, video oyun konsolları, vb.)
  2. Akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar ve bilgisayarlar
  3. Müzik aletleri
  4. Saatler
  5. Otomotiv parçaları
  6. Ofis ekipmanları
  7. Dış mekan ve spor ekipmanları
  8. Endüstriyel ve ev araçları
  9. Ev ve mutfak aletleri

Yenilenmiş Ürün Satın Almanın Dezavantajları Nelerdir?

Platform üzerinde sertifikalı yenilenmiş ürünler satın almanın dezavantajlarından biri, genellikle en son modellerin seçenekleriniz arasında bulunmamasıdır. Çünkü müşterilerin ürünleri iade etmesi ve üreticilerin ürünleri yenileyip satışa sunması zaman alır.

Bazı üreticiler yenilenmiş ürünlerin yeni kozmetik durumda olacağını garanti etmezler, ancak ürününüzün yeni gibi çalışacağını her zaman bekleyebilirsiniz. Ürünün garantisi, yeni ürünlerinkine göre daha kısa bir süre olabilir, bu nedenle bu tür bir koruma istediğiniz takdirde ek bir garanti maliyetini karşılamak zorunda kalabilirsiniz.

Neden Yenilenmiş Ürün Satın Almalısınız?

Amazon sertifikalı yenilenmiş bir ürün satın almanın ana faydası, tamamen işlevsel bir ürünü daha düşük bir fiyata satın alarak tasarruf etmenizdir. Satıcılar bu ürünleri yeni olarak listeleyemedikleri için, müşterileri çekmek amacıyla daha düşük fiyatlar sunarlar. Amazon yenilenmiş ürünlerini satın almanızın bir diğer nedeni, ürününüzün kusurlar için test edildiğini bilerek rahatça hareket edebilmenizdir.

Son olarak, Amazon’dan yenileme, yeni ürünlerde olduğu gibi garantilerle birlikte gelir, bu nedenle aldığınız ürün belirtilen şekilde çalışmazsa paranızı geri alacağınızdan endişelenmenize gerek yoktur.

Diğer yandan, AMZ yenilenmiş satıcısı olmayı planlıyorsanız, şu avantajlardan yararlanabilirsiniz:

  • Markanızı genişletme şansı elde edersiniz

Böyle bir satıcı olmak, markanızın tanınırlığını artırmanıza yardımcı olacaktır çünkü artık müşterilere yenilenmiş ekipman satın alma seçeneği sunabilirsiniz. Pazarlama dünyasında bilindiği gibi, müşteriye ne kadar çok seçenek sunarsanız, o kadar çok müşteri çekersiniz.

  • Rekabetten kaçının ve özel bir programa katılın.

Herkes Amazon’da sertifikalı yenilenmiş ürün satıcısı olamaz. Bu ayrıcalık yalnızca Amazon’un kalite kriterlerini karşılayan ve sürekli olarak yeni ürünler satabilenlere verilir. Kabul edilen az sayıda kişi için harika bir fırsattır.

  • Sadık bir müşteri tabanına satış yapabilirsiniz.

AMZ üzerindeki küresel trafik ayda 2 ila 3 milyar ziyaret arasındadır ve bu, neden lider e-ticaret platformu olarak bilindiğini açıklar. Müşteriler, yenilenmiş ürünleri satmak için Amazon’un küresel satış gerekliliklerini geçtiğinizi bilerek güven duyarlar. Bu, sizden satın alma konusunda endişelerini ortadan kaldırır.

  • Amazon platformunu kullanabilirsiniz.

AMZ, kaliteli ürünleriyle tanındığı için, yenilenmiş ürünlerinizi dünya çapında satmak için sunulan satış araçlarını ve yerine getirme yeteneklerini kullanabilirsiniz. Ayrıca, Amazon’un üçüncü taraf yazılımını kullanarak ürün incelemelerini geliştirebilir, geri bildirimleri yönetebilir ve yüksek hacimli e-postaları otomatik hale getirebilirsiniz.

Yasal olarak Amazon’da nasıl inceleme alacağınızı öğrenmek için makalemizi okuyun.

Amazon Yenilenmiş için Amazon’dan Yardım Alabilirsiniz

Amazon’un hesap yöneticileri, yüksek talep gören Amazon Yenilenmiş satıcılarının entegrasyon sürecine yardımcı olmak için bire bir çalışıyor. Amazon’un yeni platformundaki satıcılara sunduğu birkaç şey aşağıda belirtilmiştir:

  • Kârınızı Sound United’a geri yükseltin ve markanızı koruyun.
  • Envanter yükleme sürecini standart durumdan CR durumuna geçirmek için elektronik tablolar, beslemeler ve diğer programları kullanabilirsiniz.
  • Mağazanızı başlatmanıza yardımcı olmak için AMZ’nin onboarding ekibinden başlangıç desteği alabilirsiniz. Bu, canlı, kişiselleştirilmiş eğitim, hızlandırılmış mağaza açılışı ve hatta envanter yüklemeyi içerir.
  • Sertifikalı Yenilenmiş ürünlerde En İyi Fırsatlarınızı çalıştırabilirsiniz. Bir hesap yöneticisine sahip olmanın avantajlarından biri olarak 2018 boyunca istediğiniz kadar çalıştırabilirsiniz.
  • Ürünlerinizi doğrudan tüketicilere satabilir ve ürünleriniz için sunmak istediğiniz gizliliği koruyabilirsiniz.

Amazon yenilenmiş platformunda yenilenmiş ürünler satmak için aşağıda bazı ipuçları verilmiştir. Amazon Yenilenmiş Satıcı platformunda başarılı olmanız için önerdiğimiz bazı ipuçları aşağıda belirtilmiştir:

  • Müşterilere yeni bir ürün maliyetinde en az yüzde 20 indirim yapın.
  • En az 15 SKU ile başlamalısınız.
  • Amazon’un Sponsorlu Ürünler reklam programlarını kullanmalısınız, bu sayede sertifikalı yenilenmiş ASIN’ler oluşturabilir ve bunlar Amazon’un ürün detay sayfalarındaki arama sonuçlarının ilk sayfasında görünecektir.

Son Düşünceler

Amazon’da Yenilenmiş ne anlama geliyor?

AMZ Yenilenmiş, yeni gibi görünmesi ve performans göstermesi için sertifikalandırılmış, yeni gibi öğeleri indirimli olarak sunan bir çözümdür. Bu program aracılığıyla satılan tüm ürünler minimum 90 günlük bir garantiyle gelir, bu da bütçe dostu alıcılar için harika bir seçenek yapar.

Amazon satıcıları için Amazon Yenilenmiş çözümü, iade edilen ürünleri indirimli bir maliyetle satmanın harika bir yoludur, bu nedenle bu tür mallardan para kazanma ihtimali hala vardır.

Ve platformda ister yeni, ister yenilenmiş, isterse yenilenmiş ürünler satıyor olun, çevrimiçi platformun belirlediği politikalara uyduğunuzdan emin olun.

Diğer satıcılara karşı rekabet avantajı elde etmek için Amazon’da satış yapma konusundaki diğer blog yazılarımıza göz atın.