Amazon hesabınızdan siparişleri gizlemek istemenizin birçok nedeni vardır. Belki de en yaygın neden, ortak bir Amazon hane halkı hesabınızın olması ve sipariş geçmişinden belirli hediye siparişlerini gizlemek istemenizdir. Bu sayfada, Amazon’da siparişlerinizi nasıl gizleyeceğinizi tam olarak öğreteceğiz.

Amazon’da Siparişleri Gizlemek İsteyebileceğiniz Nedenler

Amazon’daki siparişlerinizi gizlemek isteyebileceğiniz birkaç neden vardır. İşte birkaç yaygın senaryo:

  • Gizlilik Endişeleri: Aileniz veya oda arkadaşlarınız gibi hesabı paylaşan kişilerin ne sipariş ettiğinizi görmesini istemeyebilirsiniz. Bu, kişisel nedenlerden dolayı ya da hediyeleri sürpriz olarak saklamak için olabilir. Ayrıca, bir hesabı paylaşmak, kişisel veya sağlıkla ilgili nedenlerden dolayı gizli tutmayı tercih ettiğiniz satın alımları açığa çıkarabilir.
  • Hassas İşlemler: Bazen, kimsenin bilmesini istemediğiniz gizli bir satın alma yapmanız gerekebilir, örneğin ilaç veya yetişkin ürünleri gibi, bu da utandırıcı ya da özel sağlık sorunlarını ortaya çıkarıcı olabilir. Bu siparişleri gizlemek, gizliliğinizi korumaya ve rahatsız edici konuşmaları önlemeye yardımcı olur.
  • Organizasyon Amaçları: Eğer yüksek hacimli siparişleriniz varsa ve sipariş geçmişinizi düzenlemek istiyorsanız, eski siparişleri gizlemek işleri daha düzenli tutabilir. Bu, belirli satın alımları takip etmesi veya uzun bir geçmiş sipariş listesi ile uğraşmadan iade yönetmesi gereken sık alışveriş yapanlar için özellikle faydalıdır.

Amazon’da siparişleri gizleyebilir misiniz?

Evet, bir nevi.

Amazon sipariş geçmişinizi gizleyebilirsiniz, ancak Amazon’dan tamamen kaybolmayacağını unutmamalısınız. Bunun yerine, siparişleriniz arşivlenir. Bu bölüm, Amazon hesabına erişimi olan herhangi biri tarafından kolayca erişilebilir. Yani, evet, bir Amazon siparişini gizleyebilirsiniz, ancak her zaman arşivden çıkarabilirsiniz. Amazon sipariş geçmişinde görünmez, bunun yerine geri almak için biraz araştırma yapmanız gerekecek.

Amazon’da belirli siparişlerinizi başkalarının görmesini istemiyorsanız, o siparişi vermek için ayrı bir Amazon hesabı açmanız muhtemelen en iyisidir. Ancak, bunu yapmayı seçerseniz Amazon Prime hesabınıza erişemeyeceğinizi unutmayın.

100% Amazon -compliant tool to grow reviews

Amazon’da Siparişleri Web Sitesi Üzerinden Gizleme

Amazon’da bir siparişi gizlemek için sipariş geçmişinize gitmeniz gerekecek. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, şu adımları izleyin:

  • Amazon web sitesinin sağ üst köşesindeki hesap adınıza tıklayın. Adınızın altında ‘siparişler ve hesaplar’ yazmalıdır.
  • Şimdi bir açılır kutu belirecektir. Sipariş sayfanıza erişmek için “Siparişlerim”e tıklayın.
  • Amazon’da verdiğiniz tüm siparişlerin tam bir listesini şimdi görmelisiniz.

Bu sayfadan, Amazon’da verdiğiniz tüm siparişleri gözden geçirebilirsiniz. Gizlemek istediğiniz Amazon satın alımını göremiyorsanız, Amazon sipariş listesinin üstündeki ilgili açılır kutuları kullanarak tarih aralığını seçin. Alternatif olarak, Amazon sipariş geçmişinizden gizlemek istediğiniz belirli ürünü bulmak için arama kutusunu kullanabilirsiniz.

Bir Amazon satın alımını gizlemek için, “Siparişi Arşivle” yazan düğmeye tıklamanız gerekecek. Bu, Amazon siparişini sipariş listesinden anında kaldıracaktır.

Amazon Uygulamasında Siparişleri Gizleme

Amazon uygulaması aracılığıyla Amazon sipariş geçmişini gizlemeyi öğrenmek basittir. Aslında, süreç web sitesindekiyle hemen hemen aynı.

Burada yapmanız gereken tek şey sipariş geçmişinize erişmek ve aynı “Siparişi Arşivle” düğmesine tıklamak.

Siparişleri Arşivden Çıkarma

Amazon’da sipariş geçmişini nasıl gizleyeceğinizi bilmek güzel ama tüm bu arşivlenmiş siparişlere nasıl bakacaksınız? Neyse ki, bu seçeneği bulmak biraz zaman alıyor. Bu, insanların yanlışlıkla bu seçeneği bulmasından endişelenmenize gerek olmadığı anlamına geliyor. Bu listeyi görmek için şu adımları izleyin:

  • Sayfanın sağ üst köşesinde adınıza tıklayın. Bu, önceki bölümlerde olduğu gibi yapılır.
  • “Hesabım”ı seçin
  • Bu yeni sayfada “Arşivlenen Siparişler”e tıklayın

Burada siparişleri istediğiniz gibi arşivden çıkarabilirsiniz. Amazon’un arşivlenebilecek sipariş sayısına bir sınır koyduğunu unutmayın. Yazım sırasında, sadece 100 ile sınırlısınız. Bu, gerçekten, gerçekten gizlemek istediğiniz siparişleri arşivlemeniz gerektiği anlamına geliyor.

Yaygın Sorunlar ve Sorun Giderme

Amazon’da sipariş yönetirken, siparişleri gizlemenizi gerektiren bazı yaygın sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bunlar şunları içerir:

  • Gizlilik Endişeleri: Satıcı olarak, müşteri adları, adresleri veya ödeme detayları gibi hassas bilgileri gizlilik düzenlemelerine uymak ve bu verilerin kötüye kullanılmasını önlemek için korumak isteyebilirsiniz. Hassas bilgilerin kolay erişilebilir olmamasını sağlamak, müşteri güvenini artırabilir ve işinizi potansiyel veri ihlallerinden koruyabilir.
  • Dağınıklık Yönetimi: Artan sipariş sayısıyla, sipariş geçmişiniz hızla bunaltıcı hale gelebilir ve belirli işlemleri bulmayı zorlaştırabilir. Bu, siparişlerinizi yönetmede verimsizliklere ve potansiyel hatalara yol açabilir. Daha eski veya daha az ilgili siparişleri gizleyerek veya arşivleyerek iş akışınızı basitleştirebilir ve verimliliği artırabilirsiniz.
  • Gizli İşlemler: Bazen satıcılar, sipariş geçmişinde herkese açık görünmesini istemediği alıcılarla gizli anlaşmalar yaparlar. Örneğin, yeni bir ürün için bir beta testine veya gizlilik gerektiren özel bir promosyonda yer alıyor olabilirsiniz. Bu işlemleri gizlemek, gizliliği korumanıza ve düzenlemelerin şartlarına uymanıza yardımcı olur.

Amazon Aile Hesabı

Amazon Prime üyeliğiniz varsa, Amazon aile hesabının avantajlarından yararlanabilirsiniz. Bununla, aynı Amazon Prime hesabına altı kişiye kadar bağlayabilirsiniz. Ancak, her kişi sadece kendi verdiği siparişlerin listesine erişebilecek.

Amazon Prime hesap sahibi, Amazon Aile hesabını kurmalıdır. Adımlar basittir:

  • Amazon Aile sayfasına gidin (https://www.amazon.com/myh/households)
  • Eklemeyi planladığınız kişinin yaşına bağlı olarak yetişkin, genç veya çocuk seçeneğine tıklayın.
  • Onlara bir bağlantı göndermek için e-posta adreslerini girin.

İşte bu kadar. Her kişi artık kendi sipariş geçmişine sahip kendi bireysel Amazon hesabına sahip olacak, ancak sipariş geçmişlerini birbirleriyle paylaşmadan.

FAQ
Can I hide orders permanently on Amazon?

Can I hide orders permanently on Amazon?
Will hidden orders still affect my purchase history and recommendations?

Will hidden orders still affect my purchase history and recommendations?
How many orders can I hide at a time?

How many orders can I hide at a time?
Can I hide orders from shared accounts or Amazon Household?

Can I hide orders from shared accounts or Amazon Household?