Şunu hayal edin: Amazon’dan bir ürün satın aldınız, ancak günler ve haftalar geçti ve AMZ paketiniz hiç gelmedi. Öte yandan, satıcı kutunun size teslim edildiğine ikna olmuş durumda. Peki, sorun nerede?

Satıcı, teslimat şikayetleriyle ilgili ne yapmalı?

Eğer Amazon satıcılarından biriyseniz ve müşterinize ürünü teslim etmek için elinizden geleni yapıyorsanız, yine de bazen bu durumla karşılaşmanız gerekecektir. Tüm kargo şirketleri güvenilir değildir ve paketleriniz teslimat sırasında kaybolabilir. Nadiren de olsa, bazı posta görevlileri kasıtlı olarak eşyaları kendilerine alabilir.

Bazı alıcılar, Amazon paketini henüz almadıkları için sizinle yüzleşirse, teslimatınızın durumunu en kısa sürede ele almalısınız. Amazon müşteri hizmetlerini çok ciddiye alır ve bir ürün beklenen zamanda gönderilmezse, bu durum sadece satıcı olarak sizin itibarınızı değil, onların da itibarını etkiler. Bu nedenle, güvenilir kargo şirketleri aramalısınız. Ancak, ürünlerinizi göndermek için platformu seçerseniz, bu sizin için daha az sorun olacaktır, ancak yine de bazı sorunlar ortaya çıkabilir, örneğin Amazon’un bir paketi almaması gibi.

Paketlerinizi alması gereken bölgeye ulaştırmak önceliğiniz olmalıdır. Paketleriniz küçükse, kaybolma olasılığı daha yüksektir. Diğer satıcılar, paketlerini daha büyük kutular kullanarak göndermek zorunda kalır. Ancak bu, kargo maliyetlerini artıracaktır. İyi haber şu ki, AMZ satıcılarının müşterilerin siparişlerini paketleyip göndermeleri için belirli kılavuzlar oluşturdu.

Amazon Paketleri Nasıl Takip Edilir?

Kargonuzun, müşterinize gönderme görevini %100 tamamlayacağı garanti edilmez. Bu nedenle, bir müşteri şikayet ederse, hemen ne olduğunu araştırmalısınız. Paketinizin ilerlemesini Satıcı Merkezi Hesabından takip edebilirsiniz. AMZ’ye doğru gönderi bilgilerini tamamen verdiğinizden emin olun. Uluslararası paketlerin gümrükten onay alması gerektiğinden zaman alabileceğini unutmayın. Bu nedenle, müşterilerinizi, eşyalarının nerede olduğunu bilmeleri için bilgilendirmek daha iyi olur, böylece AMZ paketlerinin taşınma sırasında kaybolması konusunda endişelenmezler.

Amazon paket takip bilgileri, ürünün varış noktasına ulaştığını bildiriyorsa, doğru adrese teslim edilip edilmediğini kontrol edin. Adres doğru olsa bile bir gün bekleyin, çünkü bölgesine ulaşan bazı paketler teslim edilmiş olarak kabul edilir. Ayrıca, teslim edilen ürünü başka bir kişi alabilir ve alıcıya haber vermeyi unutabilir. Bu nedenle, müşteriyi takip etmelisiniz.

FBA: sorumluluğu Amazon’a bırakın

Bir diğer seçenek, “Amazon Tarafından Gönderilen” hizmetini kullanarak AMZ’nin ürününüzü sevk etme sorumluluğunu üstlenmesine izin vermektir ve şirket, müşteri hizmetlerini sizin için halledecektir. Evet, platforma eşyalarınızı göndermesi konusunda güvenebilirsiniz, ancak Amazon’dan hiçbir zaman bir paket almayan bir müşteri gibi hatalar yine de mümkündür.

Bu yüzden, bir müşteri size bir teslimat sorunu bildirdiğinde, onları AMZ ile iletişime geçmeleri için yönlendirin ve şirket zor bir işi sizin için yapacaktır. Ürününüzle ilgili olumsuz geri bildirim ortaya çıkarsa, pazar alanı geri bildirimin silinmesini sağlayacak ve hatalarından tamamen sorumlu olacaktır. Amazon yorumlarını nasıl alacağınızı merak ediyorsanız, rehberimizi düşünebilirsiniz.

Amazon Bir Paketi Alamadıysa Ne Olur?

Bazen, teslimattan sonra ürünler satıcıya iade edilir. Bu olduğunda, kargo şirketi ile başka bir teslimat tarihi planlayabilirsiniz. Ancak, diğer taraftan, AMZ’ye ürününüzü gönderme izni verirseniz, Amazon’un bir paketi almaması da mümkündür. Bu nedenle, aynı şeyi yapmalısınız.

Teslim Edilemeyen Paketlerle Ne Olur?

Bazen paketler teslim edilemez olarak Amazon’a geri gönderilir. Taşıyıcı, teslim edilemeyen bir paketi AMZ’ye geri gönderdiğinde, müşteri tam bir geri ödeme ve ödediği nakliye ücretlerini alacaktır.

Teslim edilemeyen olarak Amazon’a geri gönderilen ürünler yeniden gönderilemez. Ancak, bir alıcıysanız ve teslim edilemeyen bir ürünü satın almaya devam etmek istiyorsanız, web sitelerinde yeni bir sipariş verebilirsiniz.

Siparişinizin gönderilemeyeceğini ve beklenen teslimat tarihinden dört hafta sonra ürünün değiştirilmesi veya geri ödenmesi konusunda bir bildirim almadığınızı fark ederseniz, pazaryeri ile iletişime geçmelisiniz.

Eksik Parçalar ve Detaylar Ne Olacak?

Müşteriler bazen paketlerini zamanında alabilir, ancak parçaları veya parçaları eksik olabilir. Bu durumda, ürünleriniz ayrı ayrı gönderilebilir. Böylece farklı tarihlerde teslim edilirler. Örneğin, bir alıcı bir mobil cihaz ve bir bellek çipi sipariş etmiş ve her şey için bir kredi kartı ile ödeme yapmışsa, telefon bellek çipinden önce gönderilebilir; taşıyıcıdan ikinci teslimat hakkında bilgilendiren bir mesaj alabilirler. Teslim edilen ürün hasarlı görünüyorsa, alıcı geri ödeme veya değişim talep edebilir.

Amazon Teslimat Garantisi Nedir?

Platformun teslimat garantisi politikası, alıcılar garanti edilen tarihe kadar teslimatı almazlarsa nakliye masraflarını geri öder.

Örneğin, “şu an sipariş ver” sayacı, müşterilere siparişlerinin belirlenen teslimat tarihinde teslim edilmesi için ne zaman verilmesi gerektiğini gösterir.

Ancak, sipariş vermeden ve onay almadan önce kapasite ve envanterdeki bazı değişiklikler nedeniyle bu mümkün olmayabilir.

Bu nedenle, onaylanmış tarih, AMZ’den gelen müşteri e-posta makbuzunda ve sipariş edilen malların tahmini varış tarihleri gibi satın alımla ilgili ek bilgiler ve izleme bilgileri bulunmaktadır.

Müşteriler, herhangi bir nedenle malını vaat edilen süre içinde almazsa veya hasarlıysa, AMZ Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçebilir ve geri ödeme talebi oluşturabilirler.

Amazon Prime ile Gönderilen Eksik Paketler

Bir alışverişçi AMZ Prime üyesiyse ve siparişindeki bir ürün hiç gelmediyse, daha önce tartıştığımız süreçler geçerlidir.

Ancak, AMZ Prime katılımcıları, teslim edilmeyen ürünlerin acısını hafifletmek için ek avantajlardan da yararlanabilir. Amazon Prime paketleri, platformun satın alma sırasında alışverişçilere sağladığı belirlenen sürenin dışında gelirse veya kapılarına hiç ulaşmazsa, alıcılar hizmete ücretsiz bir aylık abonelik hakkına sahip olabilir ve bu da planlarının sona erme tarihine ek bir ay olarak eklenir.

Bazı müşteriler, pazaryerinin kendilerine indirim kuponları, AMZ Prime indirimleri ve diğer bonuslar bile verdiğini bildirmiştir. Platformun bu avantajları ad-hoc olarak sağladığı görünmektedir.

SageMailer, Amazon incelemelerinizi yönetmenize nasıl yardımcı olabilir?

SageMailer geri bildirim yönetim aracı, bu işlerin çoğunu otomatik olarak yapabilir. İşte bazı özellikleri:

  • Otomatik Geri Bildirim İsteme: SageMailer, müşterilerden inceleme talep etme sürecini otomatikleştirir (Ücretsiz planda ayda 200 e-posta dahildir). Daha fazla geri bildirim toplanmasına yardımcı olur, izleme ve yönetme için daha geniş bir veri havuzu sağlar.
  • 7/24 İnceleme İzleme: SageMailer’ın aracı, geri bildirimleri sürekli izler ve satıcıların yeni inceleme veya derecelendirmelerden haberdar olmasını sağlar.
  • Merkezi Geri Bildirim Yönetimi: Araç, tüm geri bildirimleri, yıldız derecelendirmelerini ve incelemeleri tek bir yerde toplar, böylece satıcıların müşteri geri bildirimlerini verimli bir şekilde izlemelerini ve yanıtlamalarını kolaylaştırır.
  • İhracat Edilebilir Raporlar: Satıcılar, Amazon ürün incelemelerini CSV formatında dışa aktarabilir. Bu veriler, SAFE-T taleplerinden kaçınmak için satıcıların eğilimleri belirlemelerine ve bilinçli kararlar almalarına yardımcı olacak derinlemesine analiz için kullanılabilir.

Denemeye hazır mısınız? Hemen 30 günlük ücretsiz deneme için kaydolun!

100% Amazon -compliant tool to grow reviews

Sonuç: SageMailer Kayıp Paketlerle Başa Çıkmanıza Nasıl Yardımcı Olabilir?

Bazen, sipariş teslimatı sırasında beklenmeyen sorunlar meydana gelebilir. Bu faktörlerin satıcı puanınızı veya ürün incelemelerinizi etkilemesini en aza indirmek için doğru ve esnek bir müşteri hizmetleri e-posta dizisi kurmak önemlidir.

SageMailer’ın geri bildirim yönetim hizmeti, öncelikle Amazon’daki satıcı geri bildirimlerini ve ürün incelemelerini yönetmeye ve iyileştirmeye odaklanır. Kayıp bir paketin taşınma sürecindeki sorununu doğrudan ele almasa da, hizmeti kullanmak aşağıdaki şekillerde faydalı olabilir.

Hizmet, kayıp paketle ilgili yorumları ve geri bildirimleri aktif olarak izleyebilir. Müşteri duygularını takip ederek, satıcılar endişeleri hızla ele alabilir ve müşteri memnuniyetine olan bağlılıklarını gösterebilir.

Ayrıca, kayıp paket sorunu çözüldüğünde, SageMailer alıcılara otomatik takip mesajları göndermede yardımcı olabilir. Bu, sorunları çözme ve müşteri memnuniyetini sağlama konusunda satıcının bağlılığını göstererek olumlu geri bildirim toplamaya yardımcı olabilir. Bu arada, SageMailer, tüm Amazon Pazarları için uygun, birden fazla dilde hazır şablonlar sunar. Bu şablonlar, müşteri etkileşimlerinizi yönetmeyi kolaylaştırarak, müşterilerle hızlı ve profesyonel bir şekilde iletişim kurmanıza yardımcı olabilir.

Denemeye hazır mısınız? Yorumlarınızı ve satışlarınızı artırmada etkinliğini değerlendirmek için ücretsiz 30 günlük deneme kaydolun.

FAQ
What should I do if my Amazon package shows as “lost in transit”?

What should I do if my Amazon package shows as “lost in transit”?
How long should I wait before taking action if my package is marked as lost in transit?

How long should I wait before taking action if my package is marked as lost in transit?
Can I track my lost package through Amazon’s tracking system, and how do I do it?

Can I track my lost package through Amazon’s tracking system, and how do I do it?
What steps can I take to contact Amazon customer support about a lost package?

What steps can I take to contact Amazon customer support about a lost package?
Is there a process for filing a claim or requesting a refund for a lost package on Amazon?

Is there a process for filing a claim or requesting a refund for a lost package on Amazon?

Increase your positive reviews by up to 37%!