Get ahead of your competitors

Amazon’da en çok satan ürünleri listelemek oldukça kârlı olabilir: neyi, ne zaman satacağınızı ve nasıl iyi reklam yapacağınızı bilirseniz. Bu makalede, Amazon’daki en iyi alımlar konusuna daha derinlemesine ineceğiz. O halde neden zaman kaybedelim? Hadi başlayalım!

2024’te Amazon’da Popüler Ürünler Nelerdir?

Peki, Amazon’da en çok satan ürünler neler? İlk olarak, Amazon’da en çok satan ürünleri sıralarken, bu belirli ürünleri %100 satmanız gerektiği anlamına gelmez. Nihai kararınız, piyasa rekabeti, talep, işletmenizin özel durumu ve daha fazlası gibi birçok faktöre dayanmalıdır.

Ayrıca, Amazon’da her seferinde en popüler ürünleri seçmeyi garanti eden bir strateji yoktur. Bu yüzden farklı seçeneklerle denemeler yapmalısınız. Dahası, yeni ürünler ekleyip eklemeyeceğinize karar verirken, bu belirli pazarı iyice araştırarak kurulum yaptığınızda ürünlerin hâlâ talep göreceğinden emin olmalısınız.

Çabanızın karşılığını alması gerektiğini unutmayın.

Peki, 2024’te en çok satan ürünler nelerdir? Kişisel bakım ürünleri, bulmacalar, oyuncaklar, oyunlar, evcil hayvan malzemeleri ve fitness ekipmanları listenin başında. Aynı zamanda, COVID-19 pandemisinin geleceğimizi karmaşık hale getirdiğini göz önünde bulundurmalısınız. Alıcılar, hediye kartları veya kişisel ürünler satın almak için fazla paraya sahip değil. Öte yandan, birçok insan karantina ve sosyal mesafe sırasında eğlence ve kişisel bakım ihtiyaçları için çevrimiçi alışverişe, Amazon da dahil olmak üzere, yöneliyor. Bu yüzden kitap satmak istiyorsanız, yapın.

2024’te En Çok Satan Amazon Ürünleri: Amazon’un En Çok Satanlar Sayfası

İlk olarak, Amazon’daki en çok satan ürünleri, Amazon platformunun derlediği mevcut en çok satanlar listesiyle belirleyin. Satıcılar, İngiltere, ABD, Kanada, Almanya ve İspanya dahil olmak üzere uluslararası pazarlar için bu tür listeler bulabilir.

Bu listeler, tüm web sitesinde en iyi satan ürünleri gösterir. Ayrıca, kitaplardan oyuncaklara ve video oyunlarına kadar belirli bir kategoride en popüler ürünleri gösterir.

Bununla birlikte, platformun en çok satanlar listesini kullanırken aşağıdakileri dikkate alın:

  • Kategorinin en çok satan sayfalarının içerdiği ürünler oldukça rekabetçidir: aslında, tüm satıcılar bu verilere erişebilir.
  • Belirli ürünlerin satışları düşüşte olabilir, bu yüzden ürünler yüksek talep görmeyi bıraktığında devreye girebilirsiniz.
  • En çok satan bazı ürünler kârlı olmayabilir veya büyük satış marjlarına sahip olmayabilir.

İyi satan ve trend olan ürünlere dikkat etmenizi öneririz. Bu, ürün portföyünüzü uyarlamak için bazı fikirler verecektir, böylece işiniz eşi görülmemiş bir hızda büyüyebilir.

İyi potansiyele sahip ürünleri belirlediğinizde, o en sıcak ürünleri sağlayabilecek olası tedarikçileri araştırın veya rekabet avantajı elde etmek için ek seçenekler geliştirin.

Amazon’un En Çok Satan Ürünleri: Ürün Araştırması

Cool Amazon ürünlerini seçmek, Amazon tarafından toplanan listeye bakmaktan daha karmaşıktır. Bu sadece ilk adımdır ve başlangıç fikirlerini elde etmenin bir yöntemidir. Ne yazık ki, orada gerekli tüm bilgileri öğrenmek pek mümkün değildir.

Amazon satıcıları daha bilimsel bir yaklaşımla hareket etmelidir. Mallara yatırım yapmadan önce her bir ürünün arkasındaki istatistikleri kontrol etmeleri gerekir:

  • Aylık ortalama satışlar nedir? Müşteri ne sıklıkta satın alıyor?
  • Başka kaç satıcı bu ürünü sağlıyor?
  • Malların ortalama fiyatı, satış geçmişi ve ortalama yorumlar nedir?
  • Satıcılar hangi tür satış marjlarını bekleyebilir?
  • Sonuç olarak, ürünler trend mi yapıyor yoksa düşüşte mi?

Amazon’da En Çok Satan Ürünler Nasıl Bulunur?

Bir ürünün çok satan olması, ne satacağınıza karar verirken düşünülmesi gereken tek şey değildir. Ayrıca, ürünlerin potansiyel nakliye maliyetleri, Amazon FBA komisyonları, dayanıklılığı ve ağırlığı hakkında iyi bir fikre sahip olmanız gerekir, böylece kolayca teslim edilebilir.

10 ila 50 dolar veya en fazla 100 dolara mal olan ürünler, satmak istediğiniz ürünler için ideal fiyat aralığı olmalıdır. Ayrıca rekabeti göz önünde bulundurun ve rekabetin daha düşük olduğu bir AMZ nişi bulmaya çalışın, böylece ürünleriniz de öne çıkabilir.

Şüphesiz, Amazon’da ürün satmaktan etkileyici bir kar elde edebilirsiniz. Yine de, platformda başarılı olmak için benzersiz, bütçe dostu ürünler sunabilmeniz ve minimum rekabetle karşılaşmanız gerekir. Piyasadaki aşırı doygunluk, öne çıkmanın her zamankinden daha karmaşık olduğunu kanıtlıyor, bu yüzden sadece AMZ’de satış yapmak için AMZ’de satmak akıllıca değil. Bunun yerine, gerçekten değerli bir şey sunabileceğinizden emin olmak istersiniz.

Aklınızda bir ürün varsa, satış stratejinizi rafine etmek ve daha geniş bir demografik grup içinde bir niş segment bulmak için yukarıdaki ipuçlarını takip edin. Aklınızda bir ürün yoksa, temel bilgilerle başlayın: platformlarda en çok aranan anahtar kelimeler nelerdir ve hangi ürünler en başarılıdır? Anahtar kelime araştırmanıza dayalı bir listeniz olduğunda, kullanıcının Amazon’da şu anda mevcut olanlardan daha çekici veya değerli bulabileceği benzer ürünler düşünün.

Azon platformunda satmak istediğiniz ürünleri seçmek üzereyseniz:

#1. Her kategori için en çok satan ürünlere göz atın ve trend olan ürünlere bakın.

#2. Yüksek talep gören ürünleri tercih edin (veya en azından bir miktar talep görenleri): bir ürünün her gün büyük miktarlarda satılmasına gerek yoktur. Ancak, bu kategoride sunacağınız herhangi bir ürün günde en az 10-15 satış yapmalıdır.

#3. Yıl boyunca tutarlı satışlar sağlamak için çok trend veya mevsimsel olmaktan kaçının. Sürekli talep gören ürünlerle çalışmak, sürdürülebilir büyümeyi sağlamaya yardımcı olacaktır.

#4. Çok doygun piyasalardan kaçının; uluslararası olanları düşünün.

#5. Tutarlı müşteri talebi olan bir niş veya kategori bulun: alışveriş yapanlar genellikle Amazon’da sebepsiz yere arama yapmazlar. Belirli bir şey ararlar. Örneğin, ‘yemek kitapları’ ‘instant pot yemek kitapları’na kıyasla çok geniştir.

#6. Düşük rekabetli ürünleri düşünün. Belirli bir ürüne yüksek talep olabilir. Ancak, birçok Amazon satıcısı bunu sağlamıyor olabilir. Neden bu ürünlerin mükemmel bir versiyonunu sunarak bu alana girmeyesiniz?

#7. Satmak istediğiniz ürünlerin mevcut yorumlarını kullanın. Örneğin, Amazon yorumcularının referans sayısı, ürünlerin ne sıklıkta satın alındığını veya ürün listelemelerinin ne kadar süredir yayında olduğunu gösterebilir. Benzer şekilde, 4-5 yıldız aralığında az sayıda müşteri referansı, en iyi şeyler olarak ortaya çıkan üst düzey ürün anlamına gelebilir: büyük potansiyele ve az rekabete sahiptirler.

#8. Üretmesi veya temin etmesi ucuz ürünleri tercih edin.

#9. Yatırım yapmadan önce Amazon ürününün kalitesini test edin. Tedarikçilerinizden bazı örnekler göndermelerini isteyin. Amazon FBA sistemini kullanırken bu önemlidir.

#10. Göndermesi kolay ürünleri seçin: kırılgan, hasara eğilimli ve bozulabilir ürünlere dikkat edin.

#11. Kararınızı daraltmak için ücret ve nakliye maliyetlerini kontrol edin. Örneğin, iki kiloluk bir ürün, nakliye ücretlerinizi azaltabilecek kolay bir teslimat sağlayacaktır.

#12. Markanızı geliştirmeyi düşünün. Özel etiketli ürünler, genellikle büyük markalardan daha ucuzdur, dolayısıyla Amazon satıcıları bunlardan daha fazla kar elde edebilir. Ayrıca, ürünleri nasıl tanıttıklarını ve sunduklarını kontrol edebilirler. Ancak, kendi logonuzu ve ambalajınızı oluşturmanız ve yeni bir müşteri tabanı oluşturmanız gerektiğini unutmayın.

Amazon FBA’de Çok Satan Ürünler: Kriterler

Amazon FBA platformunda ne satacağınıza karar verirken, bunun fiyat odaklı bir pazar yeri olduğunu unutmamak önemlidir. Bu nedenle, siteyi ziyaret eden insanlar en iyi fırsatı arıyor. Bu yüzden ürünlerinizin rekabetçi bir fiyat aralığında olması ve hedef kitleye çekici gelmesi gerekmektedir. Amazon FBA satıcıları için, tercih ettikleri ürünlerin kriterleri, Amazon’da kendileri satıp, işletip, siparişleri teslim ettiklerinde olduğu gibi aynıdır.

Amazon’da En Çok Satan Ürünler: Niş Ürünler Satmak

Satacağınız ürünlerin gerçekten spesifik ve piyasadaki rekabetin çok daha düşük olduğu bir noktaya kadar niş araştırmanızı daralttığınızı düşünün. Sonuç olarak, daha fazla potansiyel alıcı çekeceksiniz ve ürünleriniz, onları arayan kullanıcılar için çok daha kolay bulunabilir hale gelecek.

Henüz belirli bir nişiniz yoksa, temel sorularla başlayın:

  • En çok aranan Amazon anahtar kelimeleri nelerdir ve hangi ürünler en kârlı ve başarılıdır?
  • Ürünlerin talebi ve rekabet seviyesi nedir?
  • Beklenen satış marjlarınız nedir?

Buna ek olarak, hızlı bir organik arama ile piyasadaki boşluğu arayın. Örneğin, “kadın tayt” araması, daha spesifik olan “bisiklet taytı kadın siyah” ile karşılaştırıldığında 100.000’den fazla rekabetçi sonuç verebilir. Çünkü birçok kişi halihazırda tayt satıyor olabilir. Ancak belirli bir tür, stil veya renk tayt sitede eksik olabilir.

En Çok Satan Ürünler: Amazon’daki En İyi Alışverişler

Şimdi 2024’te Amazon’un en çok satan ürünlerinden bazılarını düşünelim ve daha fazla bilgi edinmek için belirli alt kategorilere daha derinlemesine bakalım. Piyasada, yıl fark etmeksizin müşterilerin satın aldığı giyim, kitap, mutfak ve ev gibi bazı büyük ürün kategorileri bulunuyor. Ayrıca, mevsimsel talebi olabilecek birkaç başka ürün de var. Ancak, bunlar yine de en çok satanlar listesinde iyi bir sıralamaya sahiptir.

Hediye Çekleri

Hediye kartları, Amazon’da özellikle popülerdir çünkü içine gerekli miktarda para yükleyip birine hediye edebilirsiniz. Bu kişi, karşılığında platformdan istediği şeyi satın alma özgürlüğüne sahip olacaktır. Ayrıca, Amazon.com’un sunduğu geniş ürün yelpazesi ile seçim yapmak zor, bu da bu hediye sertifikalarını çok trend yapıyor. Farklı ebat seçeneklerinde mevcut olan TCL’nin Roku Akıllı TV’si şu anda satın alınabilecek en iyi seçeneklerden biridir. 158 dolara, modern, ince ve tüm işini mükemmel yapıyor.

Elektronik

Her zaman keşfedilmesi heyecan verici bir niş, sürekli olarak yeni ürünler ekleniyor. Ayrıca, teknolojik gelişmeler, müşterilerin her zaman peşinde olduğu yenilikçi ürünlerin tanıtılmasıyla sonuçlanır. Bu kategoride Amazon’a ait bazı özel marka ürünler çok iyi performans gösteriyor ve yüksek talep gören ürünler arasında yer alıyor. Bu kategoride popüler ürünler şunlardır:

  • Kablosuz hoparlörler
  • Ev için ses kontrol cihazları
  • Tabletler
  • Çoklu prizler
  • Monitörler

Fotoğrafçılık ve Kameralar

Fotoğrafçılık ekipmanları, kameralar ve diğer aksesuarlar, yeni satıcıların potansiyeline sahip bir Amazon nişi. Sadece belirli markalar tarafından domine edilmeyen geniş bir ürün yelpazesini kapsamaktadır. Amazon’da bu kategoride en çok satan ürünler şunları içerir:

  • Dürbünler
  • Ev güvenlik kameraları
  • Teleskoplar
  • Bebek monitörleri
  • Kamera standları
  • Taşınabilir aydınlatma

Video Oyunları

Çocuklardan gençlere ve yetişkinlere kadar video oyunu severler için bir segmenttir. Satıcılar, bu niş için her zaman iyi bir şekilde sürekli artan müşteri talebi bulabilirler çünkü bu, eğlence amaçlı en heyecan verici teknolojiyi kullanır. Popüler oyun platformları arasında farklılık gösteren bazı alt kategoriler vardır, örneğin, PlayStation, Nintendo, Wii, PC oyunları, Mac oyunları vb. Bu kategoride en çok satan ürünler şunları içerir:

  • Oyun kumandası ve kulaklık
  • Oyun kontrol pedi ve fare
  • Kumandalar için pil paketleri
  • XBOX, Playstation, Nintendo için hediye çekleri

Amazon’un en çok satan video oyunları listesinde birçok seçenek yer almakta ve birkaç dikkat çekici üründen bahsetmeye değer. Örneğin, Logitech’in yüksek puanlı oyun faresi 141 dolara piyasanın en hızlı profesyonel faresi olarak biliniyor. İsmi uzun ve özellikleri de bir o kadar fazla.

Kitaplar

Son yıllarda teknolojik gelişmeler önemli olmuştur. Ancak, kitaplar her zaman kalbimizde özel bir yere sahip olacak. Fiziksel kitapları okumak, herhangi bir elektronik cihazın sağlayabileceğinden daha saf bir zevktir. Ayrıca, platformda en çok satılan ürünler arasında yer alır. Kitap satmak, daha karmaşık bir satış süreci gerektiren diğer ürünlere kıyasla satıcılar için daha kolay bir niş olduğundan, bu alan mükemmeldir. Popüler yazarların yazdığı geniş bir kitap türü yelpazesini de inceleyebilirsiniz – gizem, fantezi, romantizm, bilim kurgu, çağdaş, distopya ve daha fazlası.

Giyim, takı ve ayakkabı

Bu alanda satış yapmayı düşünen Amazon satıcıları, oldukça saygın markaları içeren bu segmentte sert bir rekabetle karşılaşmaya hazırlıklı olmalıdır. Rakiplerinizden öne çıkmak için benzersiz bir şey sunmanız gerekir.

Satmak için sadece giysi, güzel takı veya ayakkabı bulmak yeterli değildir. Bu ürünlerle başarılı olmak için, müşteri ürünleri göz alıcı bulmalı ve diğer ürünlerden ayırt edebilmelidir. Bu kategoride popüler olan ürünler:

  • Şort
  • Tişörtler
  • Çoraplar
  • Crocs
  • Mayo ve iç çamaşırları

Amazon.com’un sunduğu en popüler erkek ayakkabılarından biri olarak, 60 dolardan daha az bir fiyata bu ayakkabıyı tercih etmek kötü bir fikir değildir. Plajda veya kampüste size gereken çok yönlülüğü ve hak ettiğiniz konforu sağlar.

Yukarıda belirtilen ana kategorilerin yanı sıra, aşağıda verilen Amazon’daki diğer en çok satan ürünleri de göz önünde bulundurmanızı öneririz.

Güzellik ve kişisel bakım ürünleri

Saç, tırnak, cilt ve ağız hijyeni ile ilgili güzellik ve kişisel bakım ürünleri, çoğu insanın sağlıklı kalmaya ve iyi görünmeye özen göstermesi nedeniyle Amazon’da en çok satan ürünler arasında yer alır. Bu, onları Amazon platformundaki en çok satan segmentler arasında nitelendirir. Müşteriler her zaman heyecan verici yeni ürünler arıyor, özellikle organik, doğal ve kimyasal içermeyenleri. Bu, milyarlarca dolar üreten bir niş ve bu nedenle hem yeni başlayanlar hem de deneyimli satıcılar için analiz edilmeye değer. Bu segmentteki popüler ürünlerden bazıları:

  • Tırnak ve ayak bakımı
  • El kremleri
  • Banyo ürünleri ve banyo aksesuarları
  • Parfüm
  • Makyaj
  • Saç kurutma makineleri

Bu yüz masaj silindiri cilt bakım rutininizi mükemmelleştirmenize yardımcı olur. Kendi evinizin rahatlığında yüz bakımı almak gibidir. Amazon’da 9.99 dolara göz atabilirsiniz.

Ev ve Mutfak

Bu kategorideki trend ürünler arasında mobilya, yatak takımları, temizlik malzemeleri, soğutma, ısıtma, hava temizleyicileri ve yemek odası ile mutfak eşyaları yer alıyor. Ayrıca, mevsimlik dekor eşyaları, depolama ve organizasyon üniteleri ile ev dekorasyonu, BSR listesinde yüksek bir sıralamaya sahip.

Silonn Tezgah Üstü Buz Makinesi bu kategoride en çok satan örneklerden biri. Kaliteli bir buz makinesi ile 100 dolara satılan bu ürünle, artık ucuz plastik buz kalıplarını doldurma derdiniz kalmayacak. Bu model, teal, siyah ve beyaz renk seçenekleriyle de mevcut ve alışveriş yapanlar bu trend ev eşyalarını satın almaktan kendilerini alamıyorlar.

Evcil Hayvan Malzemeleri

Bu niş, çeşitliliği nedeniyle son yıllarda istikrarlı bir şekilde genişliyor. Kediler, köpekler, balıklar, kuşlar, sucul hayvanlar, sürüngenler ve atlar için her şeye sahip. Bunun yanı sıra, bu segment temizlik kitlerinden yatak ve oyuncaklara kadar evcil hayvan sahiplerinin ihtiyaç duyabileceği her şeyi içeriyor.

Spor

Bu niş, genellikle spor, açık hava, kapalı alan, fitness ürünleri ve gerekli ekipmanları kapsar. Bu kategoride satış yapmayı düşünen tüccarlar için yenilikçi kalmak ve Amazon SEO’ya odaklanmak önemlidir. Özellikle açık hava aktivitelerine yönelik ürünlerde yaşam tarzı görüntüleri eklemek esastır.

Direnç bantları ile egzersiz yapmak kadar evrensel etkinlikler pek yoktur. Fit Simplify Direnç Döngü Egzersiz Bantları, kullanıcıların belirli güç ağırlık antrenmanları, güçlendirme çalışmaları ve genel egzersizler için en iyi seçeneği seçebileceği farklı direnç seviyelerinde gelir. Alışveriş yapanlar çeşitli renk seçeneklerinden seçim yapabilirler. Amazon’da 11.00 $’a göz atın.

Yukarıda belirtilen nişler, Amazon’da en çok satılan ürünleri bulma analizinize başlamak için iyi bir noktadır. BSR listenizi hazırlarken kontrol etmeniz gereken bazı noktalar:

  • Yukarıda belirtilen ürünler, yeni tüccarların başa çıkmakta zorlanabilecekleri güçlü bir rekabete sahiptir.
  • İyi miktarda analiz yapmış olabilirsiniz, ancak bazı BSR listeleri sürekli güncellenir, bu nedenle ürünlerin ne zaman trend olup ne zaman aniden duracağını izlemek zorunda kalabilirsiniz.
  • Satış marjlarınızı ve karlılığınızı takip edin çünkü en çok satan tüm ürünler size iyi getiri sağlamaz.
  • Mevsimsel olarak trend olan ürünlerden kaçının, çünkü platformda az deneyimi olan bir acemi satıcı iseniz daha da zorlaşabilir.
  • Az sayıda rakibi olan ürünler bulun ve zaten doygun olmayan nişleri keşfedin.
  • Daha belirgin bakış açıları için hem tarihsel hem de güncel satışları kontrol edin.
  • Kırılgan veya bozulabilir ürünleri satmayı düşünüyorsanız, kargo maliyetlerini ve diğer koşulları göz önünde bulundurun. Düşük ağırlıklı ürünleri seçin çünkü bunlar düşük depolama ve teslimat maliyetleriyle birlikte gelir.
  • Tutarlı ve yüksek talep gören ürünler gitmek için harika bir yoldur. Bu, Amazon’da en çok satılan ürün için satışlarınızın her gün son derece yüksek olacağı anlamına gelmez. Bununla birlikte, günde 15 gibi istikrarlı bir oranda satış bekleyebilirsiniz.
  • Çok fazla belge, sertifikasyon ve evrak gerektiren ürünlerden kaçının çünkü gereksinimler ile güncel kalmak zorlaşabilir.

Amazon’da Satışa Başlamak İçin En İyi Ürünler: Son Düşünceler

Peki, Amazon’da en çok satan ürünleri nasıl bulursunuz? Amazon’un en çok satanlar listesi düzenli olarak değişir ve her zaman doğru ürünleri seçmek için kesin bir yöntem yoktur. Ancak, bu platformda ne satılacağına karar vermek için kriterler aynı kalır. Değerli ürünler sunmak her zamankinden daha önemlidir. Bu nedenle, Amazon’da başarılı olmak için rekabetin az olduğu, bütçe dostu ve benzersiz ürünler sunun.

Ne satacağınıza karar verdikten ve süreci kurduktan sonra, iyi bir müşteri hizmeti sunmalısınız. İster piyasanın acemisi olun, ister bir profesyonel, akıllı müşteri hizmetleri araçları sizin için mükemmel bir iş çıkarabilir.

Örneğin, SageMailer’ı düşünün, inceleme yönetimini ve müşteri iletişimini pürüzsüz ve basit bir süreç haline getirir. Onunla müşteri adayları oluşturmak hiç bu kadar kolay olmamıştı!