Increase your positive reviews by up to 37%!

Amazon’a kitap satmayı öğrenmek, çevrimiçi satış için harika bir başlangıçtır. Kitapları Amazon üzerinden satıyorum çünkü bu, envanter saklamadan başlamanın iyi bir yolu, bu da finansal riski azaltıyor. Ayrıca, özel etiket olmadan yeni veya kullanılmış kitaplar satarsanız, ilk Amazon lansmanınız ve özel etiketli ürünler için para biriktirebilirsiniz.

Peki, Amazon’da kullanılmış kitapları nasıl satabilirsiniz? İşte Amazon’da satışın temel adımları ve çevrimiçi kitap satışı nişinde başarılı olmanın ipuçları.

Neden Amazon’da Kullanılmış Kitaplar Satmak Karlı ve Basit?

Başlangıçta çok param yoktu. Sahip olduğum az parayı riske atmaktan korkuyordum, bu yüzden başka bir yol aradım. Eski çizgi roman koleksiyonumu buldum, bu da Amazon’da kullanılmış kitap satmaya başlamak için güvenli bir yoldu. Uzun süre sakladığım çizgi romanları satmak istedim ve Amazon’da kitap satmanın ipuçlarını ve sırlarını öğrendim. Kendi patronum olmak, birikimlerimi riske atmadan heyecan vericiydi. Ama bunu bir kenara bırakalım. İşte Amazon’da kitap satmaya hemen başlamanız için birkaç neden:

1. Düşündüğünüzden daha kolay

Başlamadan önce, Amazon’un nasıl çalıştığını pek bilmiyordum. Şimdi anlıyorum ki Amazon’daki satışların yarısından fazlası üçüncü taraf satıcılardan geliyor.

2018’de CNBC tarafından yayımlanan bir makalede, Amazon’un CEO’su Jeff Bezos, üçüncü taraf satıcıların Amazon’un satışlarının yarısından fazlasından sorumlu olduğunu hissedarlarla paylaştı. Ayrıca, Amazon’un ürünlerini satan 140.000’den fazla işletmeden 100.000 dolarlık satış yaptığını söyledi.

Birçok üçüncü taraf satıcı, Amazon’da kullanılmış kitap satıyor. Yılın başında, Amazon’da 53,38 milyondan fazla kullanılmış kitap satıştaydı!

Gelecekte bir kitap satıcısı olarak bu sizin için ne anlama geliyor? Bu, birçok kişinin bir sonraki kitabını Amazon’da bulduğu anlamına gelir. Ortalama bir Amerikalı yılda 12 kitap okuyor ve 90 milyon kişi Amazon Prime’a sahip. Amazon’da kullanılmış kitap satmak biraz para kazanmanın harika bir yolu olabilir.

Üçüncü taraf bir satıcı olarak, üç seçeneğiniz var:

  • Satıcı Tarafından Karşılanan (FBM) – Listeyi oluşturursunuz, ardından öğeyi kendiniz paketler ve gönderirsiniz. Bu, iyi bir ağa sahip olanlar içindir.
  • Amazon Satıcıları (AMZ) – Stokunuzu doğrudan Amazon’a Vendor Central üzerinden satarsınız. Bu, envanteri hızlı bir şekilde satmak isteyen büyük satıcılar içindir.
  • Amazon Tarafından Karşılanan (FBA) – Listeyi oluşturursunuz ve Amazon, ürünleri bir ücret karşılığında depolar, paketler ve gönderir. FBA satıcıları, ürünleri için hızlı ve ücretsiz kargo alırlar. Bu seçenek, yeni satıcılar için en popüler olanıdır.

Ben bir FBM satıcısı olarak başladım, ancak şimdi birçok kişi FBA satıcısı olarak başlıyor. En iyi seçeneği seçebilirsiniz. Kitaplarınızı Amazon’da listelemek diğer ürünlerden daha kolaydır. Bir kitabı satmak istediğinizde, bir Ana Listeleme sürecini takip edersiniz. Kitaplar, duruma ve fiyata göre organize edilir, bu da tam bir listeleme oluşturmaktan daha iyidir.

Listelemenizin en düşük fiyatı ve iyi bir derecelendirmesi varsa, Satın Alma Kutusunu kazanabilirsiniz. Alıcıların bir ürünü satın almak için tıkladığı önemli turuncu “Sepete Ekle” düğmesi sizin olabilir!

Yeni veya koleksiyonluk kitapları satmak istiyorsanız, Amazon iyi bir seçimdir. Yeni kitaplar, kağıt kapaklı ya da ciltli kitaplar satabilirsiniz. Satış maliyetini öğrenmek için bir hesap makinesi kullanın. Fiyatlar, kitap türüne bağlı olarak 39,99 $ veya 0,99 $ olabilir. Bir yayıncı da kitaplarını Amazon’da listeleyebilir.

2. Amazon, En Çok Satanlar Sıralama Sistemi (BSR) sayesinde kitap satmak için harikadır

Bir ürün satıldığında, Amazon ona bir BSR atar. Daha düşük bir BSR, ürünün daha fazla satış yapabileceği anlamına gelir. Bir kitabın BSR’si bir ise, o kitap Amazon’da en çok satan kitaptır. İki milyon BSR’li bir kitap, bir kopya satmak için altmış gün sürebilir. Kitabın BSR’si ne kadar düşükse, o kadar iyi satar. Bu bilgiyi kullanarak Amazon’da karlı kitaplar hakkında bilinçli kararlar alınabilir.

3. FBA satışı daha basit hale getirir

Her gün on kitap satıyorum. Eskiden iyi kazanıyordum, ancak kitapları paketlemek ve göndermek çok zaman alıyordu. Sonra, Amazon FBA hakkında bilgi edindim; bu, Amazon Satıcı Merkezi tarafından sağlanan hizmetlerden biridir.

Bilmeyenler için, Amazon Tarafından Karşılanan (FBA), Amazon’un satıcılara şu konularda yardımcı olduğu bir programdır:

  • Amazon’un yerine getirme merkezlerini kullanarak ürünleri bir ücret karşılığında depolamak ve göndermek (FBA ücretleri)
  • Bir satış gerçekleştiğinde satıcının ürününü müşteriye seçmek, paketlemek ve göndermek
  • İadeler ve şikayetler gibi müşteri hizmetleri sorunlarını satıcı adına ele almak
  • Amazon Prime kargo programına erişim, müşteri için daha hızlı teslimata olanak tanır

Artık kitapları paketlemek ve ardından postanede beklemek için üç ila dört saat harcamak yerine, sadece kullanılmış kitapları paketleyip Amazon’a gönderiyorum, Amazon her şeyi hallediyor. Ayrıca, kitaplarım PRIME’da mevcut, bu yüzden satışlar hızla artabilir.

Amazon’da Kitap Satışı: İpuçları ve Sırlar

Amazon’da kitap satarken edindiğim deneyimler sonucunda, kitap satış işinizi geliştirecek bazı faydalı ipuçları öğrendim. İşte bilmeniz gereken her şey:

İpucu #1:

Amazon’da kitap satmak için, kitaplarınızı En Düşük Fiyatla listeleyin ve Satın Alma Kutusunu kazanın. Bu, çevrim içi daha fazla satış yapmanıza yardımcı olur. İlk kitabımı 23 Nisan 2015’te sattığımda, Fiyatlandırmanın değerini ve En Çok Satanlar Sıralama (BSR) Sistemi’ni keşfettim.

İpucu #2:

Daha düşük bir BSR daha iyidir. Genellikle 200.000’in üzerinde BSR olan kitapları satmam. Her kitabın BSR’sini kontrol etmek için Amazon’u kullanırım. 200.000’in altındaki kitaplar Amazon’da listelenir, diğerleri ise bir kenara bırakılır veya bağışlanır.

İpucu #3:

Satmak istediğiniz ürünleriniz varsa ancak siparişlerinizi karşılama konusunda bir yolunuz yoksa, Amazon Tarafından Karşılanan (FBA) kullanışlıdır. Amazon’un işin büyük kısmını yapmasına izin vererek kitapları daha hızlı satmanıza yardımcı olur. Sadece stoğunuzu sağlamanız gerekiyor.

İpucu #4:

Satışlarda iyi fırsatlar bulmak için büyük kitap paketleri satın alın. İnsanlar genellikle kitapları ucuza satar, bu yüzden genellikle yaklaşık yirmi dolara 200’den fazla kitap satın alırım. Bazen bunlar bedava bile olur.

İpucu #5:

Öğrenciler genellikle ders kitaplarını son dakika satın alır ve hızlı kargo için daha fazla öder. Kullanılmış kopyaları Satıcı Tarafından Karşılanan (FBM) olarak satın alabilir ve Amazon Prime’da daha fazla satabilirsiniz. Bu, borsa yatırımından daha karlı olabilir.

İpucu #6:

Sermayeniz yoksa evdeki eski kitaplarla başlayın. Çizgi romanlarla başladım ve değerli başlıklar buldum. 1970 öncesi basılan eski ders kitapları, daha ucuz ve uygun oldukları için öğrenciler arasında popülerdir.

İpucu #7:

Bir ayda kırk kitap satabiliyorsanız, Amazon’da profesyonel bir satış planı edinin. Aylık 39.95 dolar maliyeti vardır, ancak her satış için bir dolarlık ücretten tasarruf sağlar.

İpucu #8:

Farklı durumdaki kitapların farklı fiyatları vardır. Çok İyi durumda olan kitaplar, İyi veya Kabul Edilebilir durumda olanlardan daha yüksek fiyata satılır. BSR 250.000’in üzerindeyse, fiyatı İyi veya Kabul Edilebilir kitaplara benzer şekilde belirleyin.

İpucu #9:

İlk başta çok fazla kişisel para harcamayın. Yeni envanter almak için bütçe yapın. Kitap satış işiniz büyüdükçe, Toptancılık veya Özel Etiket gibi diğer yöntemleri deneyin.

Amazon’da Satmak İçin Kitaplar Nasıl Bulunur?

Alım-satım kitap işine yatırım yapmış biri olarak, bunun eski usul araştırmaya göre daha ödüllendirici olduğunu garanti ederim. Satıcılar, kitapları temin etmek için benzersiz yollar kullanır. İşte Amazon’da yeniden satmak için iyi kitaplar bulmanın bazı yöntemleri:

Tarama

Kitap bulmanın en yaygın yollarından biridir. İnsanlar, kitapların ucuz olduğu (yaklaşık bir dolar) satışlara giderek taşınabilir tarayıcılar veya akıllı telefon uygulamaları ile tüm barkodları tarama yöntemini kullanır.

Kitabın BSR’sini ve en düşük satış fiyatını kontrol eden başka bir uygulama vardır. Bu, satıcıya kitabın iyi bir anlaşma olup olmadığını söyler. Tarayıcılar genellikle kitapları taşımak için bir kutu, alışveriş arabası veya birçok yeniden kullanılabilir çanta getirir. Bu yöntem, Perakende Arbitrajına benzerdir.

Toptancılık

Satılacak kitaplar bulmak içindir. Bir satışta her kitabı taramaya çalışmak yerine, tüm pakete peşin olarak teklif veririm. Bu toptan satış yöntemi, bahçe satışları, emlak satışları ve kitapçı kapanışlarında iyi çalışır. Seçici olmamak, kitapların fiyatını düşürebilir ve beni satılamaz kitaplarla bırakabilir. Her iyi alış için, listelemeye değer yeni bir kitap için bağış yapacak üç kitabım olacak. Etkili bir şekilde, envanterin maliyeti öğe başına bir dolar olacaktır.

Çevrimiçi Arbitraj (OA)

Bu, kitap envanteri arayarak para kazanmanın başka bir yoludur. Bir pazarda (Craigslist veya eBay gibi) düşük fiyatlarla kitaplar satın alır ve başka bir pazarda yeniden satarsınız. Tarama veya toptan satıştan daha fazla zaman alır, bu yüzden 25 dolar veya daha fazlaya satabileceğiniz kitapları hedefleyin. İlk baskı kitaplar ve ders kitapları harika hedeflerdir.

Amazon’da Kitap Satışı İşine Başlamak İçin 9 Basit Adım

Amazon’da kullanılmış kitap satmanın temellerini öğrendikten sonra, burada Amazon’da kitap satmaya başlamanıza yardımcı olacak basit adımlar bulunmaktadır. Başlamak istediğiniz yeniden satış işi için Amazon Satıcı uygulamasını kullanın.

Adım 1: Tedarik yöntemini seçin

Önceden listelenen yöntemler arasında, size ve kişiliğinize uygun olanı seçin.

Heyecanlardan hoşlanıyor ve avlanmayı seviyorsanız, tarama yöntemi muhtemelen iyi bir uyum olacaktır. Bunun için, tek bir tuşla kitapları yeniden satmak için tarayan bir uygulama edinin.

Pazarlık yapmayı ve anlaşmalar yapmayı seviyorsanız, toptan satış yöntemini deneyin.

Aynı on ders kitabını sık sık çevirmeyi sorun etmiyorsanız, çevrimiçi arbitraj kitapları temin etmek için size uygun olabilir.

Adım 2: Bir envanter arayın

Çok sayıda kitap satın alarak envanterinizi oluşturmak istiyorsanız, kitap satışları aramaya başlayın. Yerel kütüphanenizi ve eski kitapçıları sık sık kontrol edin ve bir sonraki satışın ne zaman olacağını öğrenin. Çevrenizden bahçe satışları ve emlak satışları bulmak için Craigslist ve Facebook Marketplace’e de bakabilirsiniz. Son olarak, yüzlerce kitabı bir bütün koleksiyon olarak satan birini bulabilirsiniz.

Adım 3: Kendi Amazon satıcı hesabınızı kaydedin

Amazon’da satmak için bir Amazon satıcı hesabına ihtiyacınız var. İki tür hesap vardır:

  1. Bireysel Satıcı – Bu hesap ücretsizdir ancak sattığınız her öğe için fazladan bir dolar ücret alır.
  2. Profesyonel Satıcı – Bu hesap, aylık otuz dokuz dolar doksan beş sentlik bir abonelik ücreti gerektirir ancak satış başına bir dolar ekstra ücret yoktur.

Ayda en az kırk öğe satabileceğinize inanıyorsanız (ben ilk başta ayda üç yüz kitap sattım), Profesyonel Satıcı hesabı daha ucuz olacaktır. Bu, satıcı tarafından gerçekleştirme için daha kolay hale getirir.

Adım 4: İzleme amaçlı Fetcher’ı kullanın

Yüzlerce farklı kitaba sahip olduğunuzda bir kitabın fiyatını takip etmek oldukça zor olabilir. Ben başladığımda, bir günde beş yüz kitap için beş yüz dolar ve ardından iki bin kitap için seksen dolar harcayabiliyordum. Her kitabın nereden geldiğini bilmediğim için yaptığım satışların karlı olup olmadığını söyleyemiyordum.

Bu kafa karıştırıcıydı ama neyse ki, Fetcher ile bir çözüm buldum. Fetcher, Amazon Satıcı Hesabınız ile çalışan, Satıcı Merkezi verilerinizi anlamanıza yardımcı olan ve her kitabın maliyetini girerek satışları ve karı izlemenizi sağlayan bir uygulamadır.

Diğer özellikler şunları içerir:

  • Ürünlerin ASIN bazında detaylı analizi
  • Satış ve PPC maliyeti analizi
  • Ürün promosyonunun ve gerçek maliyetlerin takibi
  • Amazon’da FBA, depolama gibi ücretler
  • Maliyetlerle ve karşılaştırmalarla iade takibi
  • Satılan malların maliyetlerinin izlenmesi ve hesaplanması
  • Envanter panosu
  • Kayıp ve profesyonel kar beyanı
  • Günlük satış ve kar e-postası

Fetcher kullanmaya başladığımdan beri, karım yüzde otuz sekiz arttı. Satış maliyetlerini izleyerek Amazon’da satılacak kitapların listelemeye değer olup olmadığını belirlemek daha kolay hale geliyor. Kullanıcı dostu arayüz, artık nadiren kullandığım Satıcı Merkezi’nden daha kullanışlı.

Bu tür liste tarama uygulamaları genellikle başlangıç aboneliği olarak ayda doksan yedi dolara satılabilir. Ancak, Fetcher çok daha ucuz olabilir ve tek bir ayda yaptığınız satış sayısına bağlı olarak ayda sadece on dokuz dolara mal olabilir.

Fetcher ekibi, uygulamanın Amazon’daki karınızı doğru bir şekilde takip etme yeteneğine güveniyor. Hatta otuz bir gün boyunca ÜCRETSİZ bir deneme sunuyorlar.

Adım 5: Envanteri Amazon’da listelemeye başlayın

Bir sonraki adım, envanterinizin bir listesini yapmaktır. Envanterinizi otomatik olarak taratabilirsiniz, ancak benim gibiyseniz, her kitabı manuel olarak eklemeyi ve ISBN’yi Amazon arama çubuğuna yazarak “Satacak bir tane var” seçeneğine tıklamayı tercih edebilirsiniz. Bu şekilde, kitabın durumunu da kontrol edebilirsiniz. Kitabınızın ürün detay sayfasını bulduğunuzda, onu beş durumdan birine göre listelemeye başlayacaksınız. Kitapları listelemek için kullanabileceğiniz durumlar şunlardır:

  • Yeni
  • Yeni Gibi
  • Çok İyi
  • İyi
  • Kabul Edilebilir

Listeledikten sonra fiyatlarınızı buna göre ayarlamayı unutmayın.

Yi

Bu, kitabın durumunun tamamen yeni olduğu anlamına gelir. Açılmamış veya kullanılmamış, orijinal ambalajında ve tüm orijinal paketleme malzemeleriyle duruyor. Koruyucu bir ambalaj varsa, o da sağlam olmalıdır. Kitap ayrıca varsa orijinal üretici garantisini içermeli ve tüm detaylar basılı liste yorumlarında yer almalıdır.

Klanılmış – Yeni Gibi

Kitabın durumu neredeyse hiç dokunulmamış gibidir. Orijinal koruyucu ambalaj kaybolmuş olabilir, ancak paketleme hala sağlam ve kusursuzdur. Genellikle “Kullanılmış – Yeni Gibi” ile “Yeni” arasındaki fark küçüktür. Kitabı daha yüksek bir fiyatla ve Amazon’da çevrimiçi satış yaparken Buy Box’ta daha iyi bir şansa sahip olmak için “Yeni” olarak listelemeyi düşünebilirsiniz, özellikle de birçok başka satıcı ile birlikte.

Klanılmış – Çok İyi

Ürünün durumu kullanılmış ama iyi bakılmış olup sınırlı kullanım izleri göstermektedir, ancak hala harika durumda kalmaktadır. Ürün hala tam, hasarsız ve işaretsizdir ancak yüzeysel aşınma izleri olabilir. Mükemmel şekilde çalışmaya devam eder.

Not: Kullanılmış bir kitapta yazı yoksa Çok İyi olarak listelenebilir. Kullanılmış kitapta yazılar varsa veya toz ceketi eksikse, kitap meraklıları sizi olumsuz eleştirebilir ve daha kötüsü olumsuz satıcı geri bildirimi alabilirsiniz.

Klanılmış – İyi

Ürünün durumu, Kategoriye Özgü Durum Yönergeleri altında belirtilmiştir. Ürün sürekli kullanımdan dolayı aşınmış olabilir ancak hala düzgün çalışacak kadar iyi durumdadır. Kitapta önceden kullanıldığına dair işaretler veya belirgin izler olabilir. Bu, kitap kalitesi açısından asla dikkate almayacağım en düşük durumdur.

Klanılmış – Kabul Edilebilir

Ürünün durumu, Kategoriye Özgü Durum Yönergeleri altında belirtilmiştir. Ürün aşınmış görünebilir ancak hala iyi çalışır. Estetik sorunlar, ezikler, çizikler ve aşınmış köşeler yansıtılabilir. İşaretler içerebilir.

Unutmayın, Kabul Edilebilir durumda olan kitaplar çok fazla kullanımdan geçmiş ürünlerdir. Bu nedenle, bu durumda bir kitabı yalnızca önceden çok düşük bir maliyetle satın alırsam ve kitabın yatırım yaptığım miktardan fazlasını geri döndürebileceğini ve son derece düşük bir BSR’ye sahip olduğunu düşünürsem satmayı düşüneceğim.

Ben de dahil birçok tüketici bu durumdaki kitaplardan kaçınır, bu yüzden onları almayı değerlendirirken ekstra dikkatli olun. Kullanılmış kitap almak için para harcayan insanlar genellikle durumlara çok dikkat eder.

Eğer bir kitap sever, Çok İyi altında bir durumda satın aldığı kitapta yazılar bulursa sizinle iletişime geçecektir. Yüzde doksan ihtimalle, satıcı olarak, olumsuz satıcı geri bildirimlerini önlemek için satın alma bedelini iade etmeniz gerekecektir (genellikle iade bedeli, ürünü geri istemekten daha ucuzdur). Sonuç olarak, yanlış etiketleme nedeniyle bir sorun ortaya çıktıktan sonra iadeleri önlemek için kitap listelemelerini ilk etapta uygun koşullar altında bulundurmak ideal olacaktır.

Adım 6: Kitapları en yakın İade Merkezi’ne gönderin

Kitapları yeniden satıyorsanız, onları en yakın iade merkezine göndermeniz gerekecek. Neyse ki, bu oldukça kolay bir şekilde yapılır. Kitapları Home Depot’tan alabileceğiniz bir kutuya koyup Amazon’un tercih ettiği taşıyıcılara göndermeniz yeterli. Ayrıca, gönderim masraflarını Fetcher hesabınıza kaydetmeyi unutmayın.

Adım 7: Fetcher aracılığıyla gelen satışları gözlemleyin

Önceki adımları doğru bir şekilde tamamladıysanız, Amazon En Çok Satanlar Sıralamaları’na (BSR) göre kitap seçmek, durumlarına göre fiyatlandırma yapmak ve en yakın iade merkezlerine göndermek gibi, hızlı bir şekilde artan satışları fark edeceksiniz. Fetcher’a günlük olarak giriş yaparak istatistiklerinizi kontrol edin ve Amazon’un size ne kadar kâr getirdiğini görün.

Adım 8: Kaliteli müşteri hizmeti sağladığınızdan emin olun

Satmakta olduğunuz kitabı yazmadığınız veya katkıda bulunmadığınız için çok fazla yorum konusunda endişelenmenize gerek yok. Sadece müşterilerinizi mutlu ettiğinizden emin olun. Müşterilerinizle iletişimi sürdürmek için Launch gibi otomatik bir e-posta hizmeti kullanabilirsiniz. FBA satıyorsanız, Amazon müşteri hizmetlerini yönetir. SageMailer gibi platformlar, alıcılarla siparişlerinden memnun olup olmadıklarını görmek için takip yapmanıza yardımcı olur.

Herhangi bir alıcıdan olumsuz satıcı geri bildirimi almak nadir olabilir, ancak olduğunda, genellikle ürünün durumunun yanlış etiketlenmesinden kaynaklanır.

Müşterilere olumsuz geri bildirimlerini kaldırmalarını sormak hakkında daha fazla bilgi edinin *“olumsuz geri bildirimi kaldırmanın en iyi yolları”**.*

Yanlış koşulda kitap listelemekten kaçınmak için size tekrar hatırlatmak istiyorum.

Adım 9: İşletmenizi tanıtmaya başlayın

Teknoloji ilerledikçe, sosyal medya daha da güçlü hale geliyor. Sadece aile ve arkadaşlarla uzun mesafeler boyunca sohbet etmek için değil, aynı zamanda kitaplarınızı tanıtmak ve Amazon’da satışları artırmak için harika bir yol.

Henüz bağlı değilseniz, Facebook ve Instagram’da hesaplar açmayı deneyin. Satmakta olduğunuz kitaplar hakkında orijinal içerikler yüklemek için bu platformları kullanın. Kitap kulüpleri, arkadaşlar ve hatta kişisel olarak tanımadığınız takipçiler gibi gruplarla tavsiyelerinizi paylaşın. Bu şekilde biraz para kazanabilir ve kitap dünyanızı YouTube’da da paylaşabilirsiniz!

Sonuç

Özel Etiket’e tam zamanlı geçmeden önce yaklaşık dokuz ay boyunca Amazon’da kullanılmış kitaplar satıyordum. Amazon’da kullanılmış kitaplar satma sürecinde size rehberlik edebildiğimi, böylece hayalini kurduğunuz Amazon online işine hızlı bir başlangıç yapabileceğinizi umuyorum.

Yukarıdaki Amazon ipuçlarını ve sırlarını takip ederek, kitap satarken ayda iki bin ila üç bin dolar kâr elde ettim ve bunu etiketlerimi oluşturmaya başlamak için bir çıkış noktası olarak kullandım. Tam rehberimi takip etmeniz için hiçbir engel yok. Kitap satmaya her zaman emin olun.

Al-sat işi, internetin getirdiği gücü kullanmazsanız rekabetçi bir ortamda zorlayıcı olabilir. Ancak, hangi durumda olursanız olun, bir bilgisayarın veya hatta bir akıllı telefonun temel operasyonlarına aşina olduğunuz ve iyi bir araştırma yapmaya yeterince dikkatli olduğunuz sürece, olanaklar sonsuz olabilir.

Amazon ile bir iş büyütmek, tam zamanlı bir iş veya sadece sağlam bir yarı zamanlı yedek olabilir. Yine de sağlayabileceği kolaylık ve açabileceği fırsat kapıları hayal edebileceğinizden çok daha fazla olabilir.